Vacature: Community Manager (fulltime)

UPDATE

Dank voor de vele reacties! We gaan nu gesprekken voeren en hebben goede hoop op een mooie match. De reactietermijn is daarmee gesloten.

***********************************************************************************************

Wijzelf en WeHelpen zijn recent samengegaan in een nieuwe sociale onderneming die ingenieuze oplossingen rondom hulp in de samenleving bedenkt en ontwikkelt. Met de jarenlange ervaring van labels en platformen als wehelpen.nl, whapp.nl en wijzelf.nl stimuleren we een sterk betrokken maatschappelijke beweging. 

We geloven dat elkaar helpen vanzelfsprekend is. Dat deden we bij de start van WeHelpen in 2012, en dat doen we nog steeds. Juist nu ervaren we de kracht van de samenleving en letten we nog een beetje beter op elkaar. Maar ook na corona komen we als samenleving voor vele uitdagingen te staan op thema’s als langer zelfstandig thuis wonen en mantelzorg. Wijzelf wil het fundament zijn onder vitale gemeenschappen. Om deze ambitie te realiseren, is het essentieel om communities actief te activeren en te blijven ondersteunen. 

Of het nu een vrijwilligersinitiatief van tientallen buurtgenoten is, een vereniging met meer dan tienduizend leden of een zorgverzekeraar met miljoenen cliënten: we bundelen onze kennis en krachten, werken slim samen en er overheerst een altijd aanwezige nieuwsgierigheid naar het bereiken van meer sociale impact.

Daarom zijn wij per direct op zoek naar een Community Manager

Als Community Manager ben je lid van een toegewijd team specialisten dat zich bezighoudt met het bedenken, ontwerpen, creëren en beheren van diverse online (en ook offline) producten en diensten. We zijn altijd nieuwsgierig naar hoe dingen vriendelijker, beter en sneller kunnen. 

Wat is je werkterrein als community manager?
Als Community Manager ben je de spil tussen de ‘gebruikerswereld’ en de organisatie. Je hebt contact met gebruikers, participeert in het projectteam van klanten en ondersteunt projectleiders en coördinatoren met het inzetten en in gebruik nemen van de platforms en producten. Je hebt een actieve bijdrage in het bereiken en activeren van doelgroepen die je weet te vormen tot betrokken communities. Je helpt klanten met het maken en uitvoeren van de actie- en activatieplannen. 

Je bent sensitief voor ervaringen vanuit zowel gebruikers- als klantzijde om hierop te anticiperen en te sturen. Je draagt zorg voor goede monitoring en rapportage van gebruik en gebruikerservaring richting klanten en team. Jouw input is de basis voor doorontwikkeling van het platform richting toekomst. Kortom: innoveren door te doen. 

Je stuurt onze servicedesk aan die bestaat uit team betrokken vrijwilligers en helpt hen in het optimaal ondersteunen van de gebruikers. Je werkt nauw samen met marketing op het gebied van campagnes en content en bent sparringpartner voor de product owner. 

Dit kun jij:

  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van community, projectmanagement, (social) media en communicatie; 
  • Je schakelt snel van een schets op een whiteboard naar activatie van communities die de platforms gebruiken.
  • Je hebt hbo-niveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring;

Dit ben jij: 

  • Je bent nieuwsgierig en initiatiefrijk, hebt een ondernemende instelling, lef en organisatievermogen 
  • Je bent sterk klant- en servicegericht, vanuit een sociaal hart en je loopt warm voor social impact en innovatie
  • Jij bent tevreden als de gebruikers van onze platformen een goede ervaring hebben en de klant tevreden is.

Wat bieden we jou?

  • Je werkt in een betrokken en ambitieus team met kantoren in Breda, Den Haag, Groningen en Utrecht. Je werkt voornamelijk vanuit Groningen en waar nodig op andere locaties in Nederland. 
  • Onze medewerkers houden van hetgeen ze doen. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk.
  • We bieden een marktconform salaris, laptop, collectieve pensioenvoorziening en reiskosten-/telefoonvergoeding.

Hebben we je aandacht?
Reageer dan snel. Stuur en/of vlog je motivatie en CV naar info@wehelpen.nl. We kijken uit naar je bericht!